Vücut Tipine Göre Kombin

Vücut Tipine Göre Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Her kadın farklı ve kendine has fiziksel özelliğe sahiptir. Vücut tipini bilerek giyinmek bize her zaman avantaj kazandıracaktır. Verimli bir alışverişin en baş özelliği vücut proporsiyonunu bilmek ve uygun kıyafet seçimi yapabilmektir. Kıyafet seçiminde doğru noktalara yapılan her müdahale sizi daha farklı ve güzel gösterebilir. Vücudunuz da sevdiğiniz ve sevmediğiniz yerleri bilip bu noktalara vurgu yapmak sizi daha iyi hissettirecektir. 

Armut Tipi Vücuda Sahip Kadınlar Nasıl Giyinmeli ?

Yaygın olarak görülen vücut tiplerinden birisidir. Bu vücuda sahip kadınların üst bölümleri; göğüs ve omuzlar dar küçük, alt bölümleri; kalça ve bacaklar geniştir. Üst kısımlarınızı daha hacimli gösterecek vatkalı ceketler, pileli, desenli ve renkli kıyafetler seçilebilir. Büyük aksesuarların kullanımı da üst kısmınızı daha geniş göstererek alt kısmınızla orantılı olmaya yardımcı olacaktır.

Kadın Omuz Çantası Ivana

 Alt kısmınız için ise bacak boyunuzu daha uzun   gösterecek sivri burun ayakkabılar tercih edilebilir.   Bacak ve kalça kısmını hareketli kıyafetler daha geniş   göstereceği için daha sade, ince kumaşlar ve kemer kullanımı daha uygun olacaktır. Kıyafete ek olarak çanta kullanımı da oldukça önemlidir. Bel altına inmeyen taşlı, pullu çantalar kullanılabilir. Kalça da biten postacı çantaları alt bölgenizi daha iri göstereceği için uzak durulmalıdır. 

Kum Saati Vücut Tipine Sahip Kadınlar Nasıl Giyinmeli ?

Vücudunu tanıyıp, vücut şekline göre giyinmek stil sahibi kadınların ilk kuralıdır. Kum saati vücut hatlarına sahip kadınların vücudunu vurgulayacak kıyafet seçmeleri son derece önemlidir. İnce bel yapısına sahip olan bu portatifte ki kadınlar yüksek belli pantolon seçmeleri uygun olacaktır. Bu sebeple en önemli aksesuarımız ince belimizi ortaya çıkartan kemer olmalıdır.  Kalçanızın büyüklüğünden rahatsız oluyorsanız daha oversize, uzun bluzlar tercih edilebilir. 

Bu vücut tipindeki kadınlar şanslılar arasındadır. Çünkü neredeyse her şeyi gönül rahatlığıyla giyebilirler. 😊 Daha çok dar, üste yapışan ürünler tercih sebebi olmalıdır. Geniş, bol üstler ve salaş pantolonlar bedeninizi olduğunda çok daha iri göstereceği için tercih edilmemelidir. Kısacası vücudu saklamak yerine ön plana çıkarmak gerekir.

Kıyafet seçiminde olduğu gibi çanta seçiminde de oldukça şanslılardır. Çünkü her türlü model çantayı ve aksesuarı kullanabilirler. Tek önerimiz ince bellerini kapatmamaları için, tam bel hizasında çanta kullanmamaları olabilir.

Dikdörtgen Vücut Tipine Sahip Kadınlar Nasıl Giyinmeli ?

Vücut tipinizi biliyorsanız eğer; doğru kumaş, doğru renk ile vücudunuzu daha form da göstermek mümkündür. Dikdörtgen yapılı bir vücut üst ve alt bedenin eşit olmasıdır. Böyle bir vücut tipiniz var ise belinizi ortaya çıkarmak için en etkili şey; korsedir. Korseli kıyafetler vücudunuzu daha kıvrımlı gösterecektir. Kemer kullanılması önerilmez.  Diğer bir aksesuar olan çantalar da ise  büyük boy çantaları tercih edebilirler. Bel çantaları kullanarak bel kısmını daha kıvrımlı gösterebilirler. 

Ters Üçgen Vücut Tipine Sahip Kadınlar Nasıl Giyinmeli ?

Güzel görünmek için sadece güzel giyinmek yetmediği gibi vücut şeklimizi de tanımamız gerekir. Ters üçgen vücut tipine sahip kadınlar; geniş omuzlu, ince bacaklı ve normal bir bel yapısına sahiptirler. 

Önceliğimiz üst beden ile alt beden arasında ki farkı kapatmak olmalıdır. Üst kısmın hacmini alta yansıtmak için pileli etekler, desenli ve renkli kıyafetler seçilebilir.  Sivri burun ayakkabılar ile de bacak boyu uzun ve kıvrımlı gözükecektir.  Bel kısmı ince olduğundan bel hizasında değil de, belin hemen aşağısında çanta kullanımı uygun olacaktır.  Anatomiyi denge de tutmak için orta büyüklükte çantalar tercih edilmelidir.

Elma Vücut Tipine Sahip Kadınlar Nasıl Giyinmeli ?

Bu vücut tipinde ki kadınlar daha geniş kalçaya sahipken göğüsleri daha küçüktür. Üst bacak kısımları daha genişken alt bacak zayıftır. Üst kısımlar her ne kadar geniş gözükse de kolları incedir. 

Bu vücut tipine sahip kadınlar alt bacak kısımları zayıf olduğu için açıkta bırakacak elbiseler tercih edebilir. Omuzlar geniş olacağından straplez bluzlar da tercihler arasındadır. 

Sadece trend olduğu için alınan aksesuvarlar tercih edilmemeli, vücudunuza ve proporsiyonunuza uygun el çantaları seçilmelidir.

Geniş Basenli Kadınlar Nasıl Giyinmeli ?

Bazı kadınlar basenlerinden memnunken bazıları bu durumdan rahatsızdır. Önce geniş basenlerimizden memnun muyuz değil miyiz bunun cevabını vermemiz gerekir. Üst bedenimizde sınır yoktur. İstediğimiz çeşitte fırfırlı, renkli kıyafetler kullanabiliriz. Eğer basenlerimizden rahatsızsak kalçayı kapatan uzun bluzlar tercih edilmelidir. Düşük bel pantolonlar yerine orta ve yüksek bel pantolon kullanımı oldukça uygundur.  

Geniş basenli kadınların nasıl bir çanta kullanmalı sorusuna ise şöyle sihirli bir cevap verebiliriz. 😊 Algıyı basen ve kalçadan çekerek kısa askılı çanta kullanımı oldukça uygundur. Ne çok büyük ne küçük çantalar tercih edilmelidir. Çok büyük desenli çantalar sizi daha geniş göstereceğinden, çanta da küçük desenler tercih edilmelidir.

Geniş Omuzlu Kadınlar Nasıl Giyinmeli ?

Vücut tipine uygun kıyafet seçimi her zaman hayat kurtarır. Geniş omuzlu kadınlar üst bölgeleri için dar kıyafetlerden olabildiğince uzak durmalı. Siyah ve dökümlü bluzlar geniş omuzlarınızı daha zarif gösterebilir. Vatkalı ceket ve bluzlardan uzak durmanız gerekir. Yatay çizgi yerine dikey çizgili kıyafetler üst bölgenizi daha narin göstermeye yardımcı olabilir. Omuz çantası yerine küçük postacı/çapraz çanta kullanmak daha doğru bir seçim olabilir. Son olarak üst bölgenizde koyu renk, alt bölgenizde ise açık renk tercihiniz sizi daha şık gösterecektir. 😊

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.